Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kredi kartı ile ödeme artık her yerde geçecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kredi kartı ve banka kartı ile ödeme kabul etmeyen işletmelere yönelik önemli bir düzenleme getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı,

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kredi kartı ve banka kartı ile ödeme kabul etmeyen işletmelere yönelik önemli bir düzenleme getirdi. Bakan Mehmet Şimşek’in açıklamalarına göre, artık tüm işletmelerin yeni nesil ödeme sistemlerini kullanarak kartlı ödeme imkânı sunması zorunlu hale geliyor.

Kart Kabul Etmeyen İşletmelere Cezai Yaptırımlar Uygulanacak

Kartla ödeme kabul etmeyen işletmeler, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından denetlenecek ve bu işletmelere özel usulsüzlük cezaları kesilecek. Yeni düzenlemeyle, özellikle perakende sektörü başta olmak üzere hizmet sunan tüm işletmelerin bu kurala uyması gerekecek. Aksi halde ağır para cezalarıyla karşılaşacaklar.

POS Cihazları Zorunlu Hale Geliyor

Tüm işletmeler, kredi kartı ile yapılan ödemelerde yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar kullanmak zorunda olacak. Bu cihazlar, hem slip hem de fiş düzenleme imkânı sağlayarak kayıt dışı ekonominin önüne geçmeyi amaçlıyor. İşletmelerin kredi kartı kabul etmemesi veya eski cihazları kullanmaya devam etmesi halinde, cezai yaptırımların uygulanacağı belirtildi.

Vatandaşlar Şikayet Edebilecek

Kartla ödeme imkânı sunulmayan durumlarda, vatandaşlar durumu GİB’e bildirebilecek. Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması gibi platformlar aracılığıyla yapılan şikayetler sonucunda denetimlerin arttırılması ve cezaların hızla uygulanması sağlanacak.

Kayıt Dışılıkla Mücadele Devam Ediyor

Bu düzenleme, kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi ve vergi adaletinin sağlanması adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.