Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ünlü pizzacı iflas etti

Dünyaca ünlü pizza markalarından biri olan ve geniş bir müşteri kitlesine sahip Pizza Hut iflas etti. İşte detaylar…

Dünyaca ünlü pizza markalarından

Dünyaca ünlü pizza markalarından biri olan ve geniş bir müşteri kitlesine sahip Pizza Hut iflas etti. ABD’deki 127 şubesini işleten franchise şirketi, ekonomik zorluklar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu ve mağazalarını satışa çıkardı.

Birçok ülkede faaliyet gösteren bu ünlü pizza markasının ABD’deki önemli franchise işletmecilerinden biri olan şirket, küresel ekonomik kriz karşısında ayakta durmakta zorlandı.

127 ŞUBESİ SATIŞA ÇIKARILDI

Yaşanan mali sıkıntılar nedeniyle iflas sürecine giren işletme, ABD genelindeki 127 şubesini satışa çıkardı.

Satışa çıkarılan şubeler Illinois, Indiana, Georgia, Güney Carolina ve Wisconsin eyaletlerinde yer alıyor. Bu mağazalar yeni sahiplerini beklerken, iflas süreci devam ediyor. İlgili franchise işletmesi, sahip olduğu mağazalarla bu bölgelerde yıllardır hizmet veriyordu.

Ünlü pizzacı iflas etti

İki Büyük Alacaklı

Şirketin iflas sürecinde iki büyük alacaklı öne çıkıyor. Bunlar arasında, 21 milyon dolardan fazla borcu bulunan Manufacturers Bank ve yaklaşık 2,25 milyon dolar borcu olan Pizza Hut yer alıyor. Şirketin borçlarının geri ödenmesi konusunda iflas süreci hız kazanmış durumda.

İflas Sürecinin Detayları

Franchise işletmesi, iflas sürecine girmeden önce Pizza Hut’a olan telif ücretlerini zamanında ödeyemediği gerekçesiyle dava edildi. Bu dava, iflas sürecinin hızlanmasına neden oldu. Şirket daha önce başka bir davada sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği iddiasıyla suçlanmış ancak bu dava reddedilmişti.

Kardeş Şirket EYM Chicken da Kapanıyor

Franchise şirketi sadece pizza zinciriyle değil, aynı zamanda diğer restoran markalarıyla da faaliyet gösteriyor. Şirketin kardeş kuruluşu olan EYM Chicken, Illinois, Indiana ve Wisconsin’deki yaklaşık 25 KFC restoranını aniden kapattı. Bu mağazalar yeni sahiplerine devredilene kadar kapalı kalacak.