Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’in saldırılarında çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında, aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde Kellab ailesine ait bir evi hedef aldı. Saldırı sonucu ev tamamen yıkıldı ve enkaz altından bir kişinin cenazesi çıkarıldı. Ayrıca çok sayıda yaralı, bölgedeki Nasır Tıp Kompleksi’ne taşındı.

Aynı saatlerde Han Yunus’un doğusunda yer alan gümrük kontrol bölgesine yapılan bir başka saldırıda da çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi. Sağlık yetkilileri, bu bölgede enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Cibaliya Mülteci Kampı’nda Büyük Hasar

Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda yer alan El-Yefaviyye Caddesi’nde bir ev daha İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Saldırıda bir kadın hayatını kaybederken, 9 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Cibaliya’ da meydana gelen saldırılarda ölen ve yaralananlar, Şehit Kemal Advan Hastanesi’ne nakledildi. Sağlık ekipleri, bölgede henüz bulunamayan kişilerin arama çalışmaları için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Gazze’deki İnsanlık Krizi Derinleşiyor

İsrail’in düzenlediği hava saldırıları, Gazze’deki sivil halkı derinden etkilemeye devam ediyor. Yıkılan evler ve hayatını kaybeden masum siviller, bölgede insani kriz boyutunu artırıyor. Gazze’nin farklı yerlerinde yaşanan bu olaylar, uluslararası toplumun dikkatini bir kez daha İsrail-Filistin çatışmasına çevirdi.