Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir Büyükşehir Belediyesi memurları bordro yaktı

(Tüm Bel-Sen) üyesi memurlar, sosyal denge tazminatına yönelik yaşanan anlaşmazlık nedeniyle maaş bordrolarını yakarak protesto gerçekleştirdi.

(Tüm Bel-Sen) üyesi memurlar,

İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) üyesi memurlar, sosyal denge tazminatına yönelik yaşanan anlaşmazlık nedeniyle maaş bordrolarını yakarak protesto gerçekleştirdi.

Kütahya Haber’in en güncel bölge haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Protesto ve Talepler

Fuar Kültürpark Alanı’nda toplanan sendika üyeleri, sloganlar atarak belediye yöneticilerine tepkilerini dile getirdiler. “Toplu sözleşme kazanımlarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz” yazılı pankart taşıyan grup, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Fuar Kültürpark Alanı’ndaki ofisine yürüdü.

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş’in Açıklamaları

Grup adına konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, memurların sosyal denge tazminatının yarısına hukuksuzca el konulduğunu savundu. Keleş, itirazlarına rağmen bu uygulamanın devam ettiğini belirtti.

Keleş, şu ifadeleri kullandı:

“CHP İzmir İl Başkanlığı ile sendikalar arasında yapılan görüşmede, konuyla ilgili CHP Genel Merkezi tarafından çalışma yapıldığı bildirildi. İzmir’de yaşanan hukuksuzluğun CHP Genel Merkezinin bilgisi ve onayı ile yapıldığı anlaşılmaktadır. Bu durumun siyasal sorumluluğu ve doğuracağı sonuçlar, CHP’nin hanesine emekçiler tarafından not edilecektir. Belediyelerde örgütlü tüm sendikalar haklarımız ödenene ve toplu sözleşme masası kurulana kadar mücadeleyi sürdürmekte kararlıdır.”

Protestonun Sonuçları

Açıklamanın ardından, sendika üyesi memurlar maaş bordrolarını yakarak protestolarını sonlandırdılar.