Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) tarafından ilan edilen İmalat Sanayisindeki KOBİ’lerin Rekabet Gücünün Artırılması Finansman Desteği Programı’nda (KOBİFİN) başarılı olan 11 projenin imza töreni Manisa Ticaret Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.
Sözleşme törenine Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, ZAFER Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Veli Oğuz, protokol üyeleri, firma temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından KOBİFİN sunumuyla başladı.
OĞUZ: “AMAÇ KOBİ’LERİN REKABET GÜCÜNÜ ARTIRMAK”
ZAFER Genel Sekreteri Veli Oğuz açılış konuşmasında KOBİFİN kapsamında imalat sanayisinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin COVID-19 sonrası toparlanma sürecinin desteklenmesinin ve rekabet gücünün artırılmasının amaçlandığını vurguladı. Veli Oğuz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerine, ZAFER Yönetim Kuruluna ve paydaşlara teşekkürlerini sunarak konuşmasına son verdi.
12 YILDA BİN 643 PROJEYE 600 MİLYON TL DESTEK
ZAFER, 2010 yılından bugüne kadar geçen 12 yılda proje teklif çağrısı, fizibilite desteği, güdümlü proje desteği, teknik destek gibi farklı destek mekanizmalarını kullanmak suretiyle bin 643 projeye 600 milyon TL destek verdi. Paydaşların koyduğu eş finansman ile birlikte 1.2 milyar TL kaynağın harekete geçmesine ve yatırıma dönüşmesine vesile olarak bu bağlamda yaklaşık 2 bin 700 kişinin bu projelerde istihdam edilmesini sağladı. Ayrıca 55 bin kişi de eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinden yararlandı. Program, KOBİFİN kapsamında desteklenen 11 projenin sözleşme imza töreninin gerçekleştirilmesi ile sona erdi.
45 İSTİHDAM ÖNGÖRÜLÜYOR
KOBİFİN kapsamında desteklenen 11 proje ile 11 milyon TL’lik yatırım hayata geçirilecek olup tahmini 3,2 Milyon TL’lik finansman gideri ZAFER tarafından karşılanacak. Stratejik tematik sektörlerde (otomotiv yan sanayi, savunma sanayi ve teknik tekstil) ya da bu sektörlere doğrudan mamul / yarı mamul girdisi sağlayan imalat sanayisi sektörlerinde Ar-Ge faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ile ürün ya da üretim süreci yenilikleri yapılması ve BİGEM imalat sanayisi sektörlerinde (C10 Gıda, C13 Tekstil, C15 Deri, C22 Kauçuk ve Plastik, C23 Diğer Metalik Olmayan Mineral Ürünler, C25 Fabrikasyon Metal Ürünler, C27 Elektrikli Teçhizat, C31 Mobilya) yeni yatırımların hayata geçirilmesi ile kaynak verimliliği sağlamak amaçlı modernizasyon yatırımlarının yapılması hedeflerine katkı sağlaması amacıyla desteklenecek projelerde 35’i genç olmak üzere 45 istihdam öngörülüyor.